Even voorstellen

Onze specialisten

Nicole

"Niets is teveel als je plezier hebt in wat je doet."
Saloneigenaar | Topstylist | Color master | CurlSys specialist

Ellen

"Knippen en mensen ontmoeten is mijn passie."
Topstylist | Color master | CurlSys specailist

Vera

"Al van kinds af aan wilde ik kapster worden."
All-round hair stylist | Color master

Priscilla

"Gezellig, enthousiast en passie voor het vak, ik zou niets anders willen!"
Topstylist | CurlSys specialist

Miranda

"Jouw kapsel is mijn uitdaging!."
All-round hair stylist | Color master | opsteken

Petra

"Passie voor creativiteit. Gedreven door werkplezier."
Topstylist

Jantine

'Als kapster werk ik met veel passie voor het vak. Graag maak ik mensen blij met een frisse kleur of een mooi kapsel'
All-round hair stylist

Kayla

"Ik ben enthousiast over mijn vak en geniet ervan als klanten tevreden de deur uit gaan.'
Hair stylist | high-light en balayage technieken

New talents - in opleiding

Alba

"Werken in de salon is geen dag hetzelfde, daarom vind ik het zo leuk!'

Romeé

'Ik volg met plezier de kappersopleiding in Amersfoort en ik ga met net zoveel plezier aan het werk met jouw haar.'

Het onstaan van De kapper & meer

Nicole over het ontstaan van De Kapper en meer:

Hoewel ik al vele jaren in het kappersvak zit krijg ik nog steeds wel eens de vraag: Waarom heette de salon voorheen Mark De Kapper en meer? Hierbij een stukje geschiedenis…

“Ik ontmoette Mark, inmiddels mijn ex man, niet zoals velen denken op de kappersschool, maar op de Mavo in ons examenjaar. Ik kom uit een echte kappersfamilie en ben dus met het vak opgegroeid. Als jong  meisje hielp ik mijn moeder al in de salon. Het was al snel duidelijk dat ik naar de kappersschool zou gaan.

Na mijn opleiding in Utrecht en het behalen van mijn  bedienden diploma, ben ik gaan werken bij Mickey’s Hairstyling in Maarn. Hier heb ik de meeste diploma’s behaald en het vak geleerd. Ik heb toen ook nog mijn Middenstands diploma behaald, hoewel dat helaas tegenwoordig niet meer nodig is vanwege de vrije vestiging van een kapsalon. 

Annemieke Bisschop, de eigenaresse van Mickey’s, had veel vertrouwen in mij en zorgde ervoor dat ik niet insliep maar alleen maar enthousiaster werd in dit mooie vak. Na 15 jaar Mickey’s, veel trainingen, 10 jaar als bedrijfsleidster en 2 nieuwe zaken opgericht te hebben, was ik klaar om samen met Mark een eigen salon te starten. Hoe leuk is het tenslotte als je samen in het vak zit?

Mark had inmiddels ook al naam opgebouwd als herenkapper in Leusden bij de Barbershop in De Biezenkamp. Als we op straat liepen, was het vaak: Hé, daar heb je Mark. Mark de kapper…

Zo is dus de naam ontstaan.

Mede doordat we in 2001 klein begonnen in een verbouwde garage en we toen nog kleine kinderen hadden, stond mijn agenda voor de dames altijd vol.  Mark reed  met zijn Smart rond om aan huis of bij bedrijven heren te knippen. Ik deed dat niet, dus vandaar dat ik die naam eigenlijk wel prima vond.

Na een aantal jaren groeiden we uit ons jasje en moesten we te vaak ‘nee’ verkopen aan klanten. Het voelde alsof we de groei tegenhielden en daarom besloten we uit te breiden.

Na een lange zoektocht  kwamen we in 2007 uit bij de Ruige Velddreef waar we konden wonen en werken. het was een fantastische uitdaging om een grote fotostudio om te toveren tot een kapsalon.  Interieurarchitect Stan van den Wildenberg heeft ons daarbij geholpen. We ontdekten dat er ook nog ruimte was voor een Beautysalon, waar Els Broekhuizen vanaf het begin is gevestigd. Ze is zelfstandig maar hoort helemaal bij ons team.

Na 10 jaar dames en heren te hebben voorzien van prachtige kapsels deed zich eind 2016 een kans voor om  het pand van onze buren over te nemen. We besloten dat dit het moment was om onze dromen waar te maken. Mark is altijd al een barbier in hart en nieren geweest, en nu kon hij zijn wens om een Barbershop te openen hier in vervulling laten gaan: Mark’s Barbershop werd een feit.

Vanaf 1 januari 2022 runnen wij elk een zaak en hebben we besloten om de naam te veranderen van ‘Mark De Kapper en meer’ naar ‘De Kapper & meer’. Dit zorgt voor meer duidelijkheid voor de klant, en alle heren kunnen nu gemakkelijk terecht bij  Mark’s Barbershop. Op deze manier vullen wij elkaar aan in plaats van dat wij elkaars concurrenten zijn. Ik denk dat de salon zich vooral onderscheidt van andere kapsalons vanwege het persoonlijke karakter. Ik werk zelf ook mee in de salon en ben altijd bereikbaar zodat ik eventuele problemen snel kan signaleren en oplossen.

Tot slot wil ik graag mijn dank uitspreken naar onze trouwe klanten en medewerkers. Dankzij jullie zijn we gekomen waar we nu zijn en we hopen dit als team nog vele jaren samen met jullie te mogen voortzetten, met heel veel enthousiasme en plezier!

Mijn opa als kapper in Achterveld